tisdag, juni 20, 2006

Filmrecenssioner på 400 tecken

Batman Begins

Batman Begins följer unge Bruce Wayne från det att hans föräldrar rånmördas, via hans ninjautbildning i Asien, till det att han återvänder till Gotham City som den brottsbekämpande Batman. Det är i denna fördjupning i Batmans bakgrund, och det faktum att man tar hela berättelsen på större allvar än vad de tidigare filmatiseringarna har gjort, som filmens styrka ligger. Goda rollprestationer från bland annat Christian Bale förhöjer upplevelsen ytterligare. (459 tecken inklusive blanksteg.)

Kristi Sista Frestelse

Martin Scorseses Kristi Sista Frestelse skildrar Jesus i hans slitning mellan det gudomliga och mänskliga. Trots en inte helt engagerande inledning och en foto- och klippteknik som ibland lämnar mer att önska så stegras filmen hela tiden och når till slut en intensitet som är oerhört gripande. Med ett närgånget porträtterande av huvudpersonen lyckas Scorsese väcka många känslor och tankar i denna mäktiga skildring av Jesus sista levnadsår. (443 tecken inklusive blanksteg.)


Broken Flowers

I ett stillsamt tempo berättar Broken Flowers om kvinnotjusaren Dons, spelad av Bill Murrey, sökande efter sin eventuelle son. Tack vare intressanta karaktärer och spännande smådetaljer blir den enkla historien till en riktigt underhållande film. Tyvärr slutar den allt för öppet. Det känns som att man har gjort det alldeles för lätt för sig och bara huggit av handlingen mitt i. Väldigt synd på en så lovande film. (416 tecken inklusive blanksteg.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser bra ut det där.

Jesper sa...

Flott! Jag ska ligga i hårdträning tills du anser mig vara mogen för ett äkta uppdrag.

Klart, slut.