tisdag, juni 13, 2006

Bloken

DN Kultur skriver idag en hel del intressanta saker i en artikel om bloggandets relation till bokmarknaden. Flera förlagspersoner trodde inte att bloggandet skulle förändra bokbranschen något, utöver marknadsföringen. Andra, inte minst flera av bloggarna själva, trodde däremot att bloggandet kommer att förändra både hur vi läser och skriver böcker i framtiden.

Personligen så tror jag att, om inte annat, så kommer i alla fall flera nya författare vaskas fram från bloggvärlden i framtiden. Risken eller chansen, hur man nu vill se det, finns också att litteraturen framöver kommer att bli en färskvara i ännu större grad än vad den är idag. En möjlig påverkan på det skrivna ordet skulle kunna vara att framtidens böcker och romaner kommer att bli fragmentariskt berättade. Hur det än blir ska det bli spännande att följa utvecklingen.

Aftonbladetbloggaren Fredrik Virtanen fick avsluta DN-artikeln med en spännande tanke: Tänk dig om vi bara haft datorer och plötsligt kom boken som en ny uppfinning. Fatta vad folk skulle jubla.

Inga kommentarer: