söndag, januari 15, 2006

Studsbollar

En hel hemsida om en reklamfilm, med filmen, bilder, bakomkameran-dokumentärer, musik och downloads. Nej, jag tänker inte beklaga mig över den, jag tänker tipsa om den.

Det här är förmodligen tidernas bästa reklamfilm. Inte för att den säljer bra, om den nu gör det, utan för att den är ett konstverk. Bara idén att släppa ut tvåhundrafemtiotusen studsbollar i alla sorters färger ner för en lång asfalterad backe är ju genial. När man sen lägger på José González underbara version av The Knifes Heartbeats så kan det ju inte bli annat än fantastiskt.

Jag har inte hunnit kolla på minidokumentärerna om hur de gjorde filmen än, men utifrån previewbilderna så verkar de riktigt sevärda.

Det
här är inte kommersiell skit, det här är skönhet.

7 kommentarer:

vaskrensarn sa...

Jag kommer att tänka på en scen i Werner Herzogs film 'Nosferatu' där tusentals och åter tusentals snövita råttor kilar omkring mellan skådespelarnas ben i en litten pittoresk stad med medeltida fasader. Filmteamet var tydligen inte så noga med att samla upp råttorna efter tagningen och stadsborna var lagom roade av allt besvär djuren ställde till med. Fast egentligen är likheten större med grodregnet i Paul Anderssons film Magnolia. Alltid fascinerande med scener som måste klaffa på första försöket.

Jesper sa...

Ja, sånt är rätt häftigt. Det gäller att ha film i kameran då. Men det är nog lite trevligare med ett par hundra tusen studsbollar drällande än massa råttor och paddor.

Anonym sa...

Konst, är vad det är.

Anonym sa...

Åh, ja! Genialisk reklam med fantastisk musik.

Anonym sa...

Är inte studsbollarna dataaminerade?

Jesper sa...

Nej, enligt hemsidan och bilderna på den så är det riktiga studsbollar, 250 000.

Anonym sa...

Mmm. Den är riktigt snygg. Det är riktigt bollar asså? Ännu bättre då ju.