onsdag, mars 08, 2006

Festivalsommar

Har kollat in de hittills bokade banden på årets Arvikafestival och jag måste säga att det ser väldigt lovande ut. Självklart är det en hel del band som jag inte känner till, men det finns även ett par band som vore rätt kul att se, till exempel Alice In Videoland, Turbonegro och återförenade Dia Psalma. Riktigt bra är att Laleh och Franz Ferdinand kommer, men de absoluta höjdarbokningarna är självklart Thåström och norska Kaizers Orchestra.

Hultsfredsfestivalen har också ett antal fina bokningar redan, bland annat så ska Kaizers Orchestra åka dit också. Amerikanska Gogol Bordello, med sin gypsypunkmusik, ska också ta sig till de småländska skogarna. Babyshambles är bokade, men det känns som att det är rätt stor risk att de inte kommer dyka upp över huvud taget, med tanke på Dohertys drogproblem och många arresteringar.

Frågan är om det blir någon festival alls för mig i sommar, man vet ju aldrig i förväg hur man jobbar och hur man är ledig. Men om det blir någon festival så lutar det nog åt Arvika, än så länge. Dels har de fler intressanta artister och dessutom så kostar det nästan dubbla priset att gå på Hultsfred. Arvika kostar 695 kronor medan Hultsfred kostar 1360 kronor, i år har man också slutat med endagarsbiljetter på Hultsfredsfestivalen.

Inga kommentarer: