tisdag, oktober 23, 2007

Must Music på webben

Till slut, änteligen, efter snart åtta år i branschen, gör Sveriges kanske mest legendariska indieskivbolag - Must Music Records - entré på den stora världsligt vida webben. Deras myspacesida har legat uppe sedan ett par dagar tillbaka och skivbolagsdirektören Theodor Baus lovar i ett pressmeddelande att sidan ska hållas fräsch och uppdaterad framöver, med en rad olika låtar att lyssna på ladda ner.

År tvåtusen gjorde sig Must Music Records ett stort namn i undergroundelectrokretsar då de släppte
Ett miffos logdans, binärpopens första riktiga samlingsskiva. Ett monumentalt verk, om vi ska tro stora electrokännare. Sedan 2000 har skivsläppen rullat på i maklig takt, med ungefär ett släpp och band per år. Sen första skivan har musikinriktningen glidit in allt mer på stilar som rock, punk, hardcore och grindcoreflamenco, med creddiga band som Party Girl, The Loco Motives och Molly Shake.

Glam Folks samplingsbaserade skiva
I Just Had To Screw från 2004, antydde att skivbolaget åter började snegla mot mer elektronisk och datorbaserad musik. Och förra sommaren kom så den stora nyheten - det skandalomsusade trashelectrobandet Modehuset var signat till Must Music Records. Det pratades om samarbete med electromogulen Chris D och EP-releaser kring förra nyåret. Lite har hänt sen dess. Istället berättas det om trashade studios, uppsnortade pengar och nedbrända utedass.

Vad som kommer hända framöver återstår att se. Kommer bolaget att hålla fast vid Modehuset eller ge dem kicken? Är det måhända nya band på gång? Vad det än blir av det hela så kan vi vara säkra på att det kommer hända här, på www.myspace.com/mustmusicrecords.

2 kommentarer:

Elvira sa...

Finns Modehusets senaste platta ute på marknaden? Hur ser det ut på romanfronten? Jag har sidfrågor till dig.. kanske kan skicka ett sms. Lev väl!

Anonym sa...

Ly san de!