måndag, april 24, 2006

Förslag mottages

För några veckor sen presenterade jag en idé här i bloggen om att starta en sms-tjänst där man ska kunna få dikter skickade till sin mobiltelefon någon eller ett par gånger i veckan. Syftet med tjänsten skulle i första hand vara att göra dikter och poesi mer lättillgänlig och att visa på den stora bredd som faktiskt finns inom lyriken, med allt från el-distada låttexter till "finkulturella" och gåspenneskrivna dikter. Förhoppningen var också att i längden bredda det allmänna intresset för lyrik. Vi vill ge poesin till folket och läsarna till poeterna.

Sen dess har jag och min kompanjon Dojan spånat vidare på konceptet och försökt hitta olika tekniska lösningar för att kunna genomföra idén. Tyvärr verkar det som att vi kommer tvingas lägga idén på is tills vidare. Problemen med de lösningarna som vi har tittat på har dels varit att de varit alldeles för dyra och att de inte klarat av att skicka iväg så mycket text som vi har behövt. Som det ser ut nu så måste vi antingen få ett fett kutlurbidrag så att vi kan anlita någon av de mer avancerade företagen eller så får vi se till att hitta riktigt korta dikter. I nuläget är jag dock skeptisk till om vi kommer hitta så pass många dikter som är kortare än 160 tecken, blanksteg inräknade, att det är någon idé att köra igång med tjänsten nu.

Alla förslag på hur man skulle kunna lösa det här - hur vi ska hitta en ny teknisk lösning eller få råd till en dyr lösning eller vart vi ska få tag på en mängd riktigt korta och riktigt bra dikter - mottages tacksamt.

Inga kommentarer: