onsdag, april 19, 2006

Coca Cola Cowboys

Man vet knappt om man ska skratta eller gråta åt USA:s krigsargumentation och -propaganda. Förmodligen väljer man att gråta, med tanke på vilka konsekvenser allt får för alla de människor som utsätts för USA:s krigshets.

Det stora argumentet till att anfalla Iran har varit att de utvecklar kärnvapen. Nu säger Bush att han inte utesluter att USA kommer använda sig av kärnvapen mot Iran, om inte Iran upphör med sitt atomforskningsprogram. Och så såg de förvånade ut när två flygplan flög in i deras skyskrapor.

Argumentationen och propagandan som USA använder sig av påminner ibland om vad en av Europas mest kända ledare på trettiotalet sa - om man ska ljuga så ska man ljuga stort. Liksom, så länge du kör stenhårt på din linje, förnekar allt annat och överdriver allt du gör, hur dumt det än är, så är det lugnt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skrattade åt att de säger att det är möjligt att de ska använda atomvapen. Liksom, att använda atombomber för att förhindra uppkomsten av atombomber. Stor humor. Man måste hand it to Bush & co. De gör allt för komedin!

Johan Wicklén sa...

Krig är fred! det som VERKLIGEN är farligt här är att Iran knappast kommer backa för en konfontation, två länder som mer eller mindre drivna av en religös bokstavstroende agenda kommer att kollidera. Å andra sidan så är jag ganska säker på att USA kommer få en större förståelse för detta angrep av världssamfundet. USA har varit ute efter Iran ända sen de förstod att det var ett stort misstag att hjälpa till att störta shahen och därmed släppa fram en galen fanatiker vid namn Khomeini som landets ledare. Iran var med Shahen på väg mot en modern och fri livstil tills han tvingades lämna landet, nu vill USA flytta på de människor de förut hjälpt för att skapa "stabilitet" i regionen. Sen får vi absolut inte glömma att det inte enbart är USA som går i dessa tankar, visst är retoriken från Vita huset den mest påtagliga men länder som Frankrike, England och Tyskland driver minst lika smutsiga agendor i frågan.

Jesper sa...

Och det är väl inte första gången som USA försöker avsätta någon "farlig" regim som de faktiskt själva hjälpt till makten några år tidigare, t.ex. Saddam och om jag inte minns fel så gav de Bin Laden mycket stöd för några år sen också. För att inte tala om allt vad de gjort i Sydamerika.