onsdag, maj 24, 2006

Maria Magdalena - You're a creature of the night

De senaste par veckorna så har det varit mycket prat, mest sågningar, om boken Da Vincikoden med anledning av att filmen med samma namn precis fått premiär på biodukarna. Jag läste boken för något år sedan och tyckte att den var helt okej. Säga vad man vill om kvalitén på den, men uppenbarligen så har den ju något som får folk att vilja läsa och rekommendera den till andra. Om man fascineras av historien med Jesus och Maria Magdalena som ett kärlekspar så rekommenderar jag Marianne Fredrikssons bok Enligt Maria Magdalena. Boken skulle kunna ses som en alternativ version till de evangelier som finns med i bibeln, men i form av en bra, lättläst och väldigt intressant roman.

3 kommentarer:

Anna sa...

Coolt. Lite av bibelns motsvarighet till Doktor Glas versus Gregorius. Är man inne på fler Jesusberättelser är ju Jesus Christ Superstar ett hett tips. Världens bästa musikal för övrigt.

Jesper sa...

Ja, men man ska undvika Boxmans DVD-version. Det är nån nyinspelad 90-talsversion med halvtaskiga sångare och bortklippt story.

Anonym sa...

Jag tänkte posta den här länken till Johan, men jag lägger ut den här också för alla som vill (försöka) hänga med i svängarna i den intellektuella världen: http://www.aldaily.com/