fredag, november 17, 2006

Ny Robyn-EP

På Robyns MySpacesida ligger det uppe låtar och omslag till den nya EP:n The Rakamonie EP. Jag förstår inte riktigt om den ska släppas på cd i butiker eller ej. Att döma av CDon och Ginza så är det i alla fall inget sånt på gång och på Robyns MySpacesida står det att skivbolagets hemsida är under uppbyggnad, så där finns heller ingen information att hämta. Möjligt att det är nåt exklusivt USA-släpp.

Hur det än ligger till med saken så är det här en riktigt schysst EP, att döma av de tre låtar som ligger ut för lyssning nu. En snygg uppföljning till senaste albumet
Robyn. Första låten "Konichiwa Bitches" är också hämtad från detta album. Låten har riktigt sköna beats med djungelkänsla, påminner en hel del om M.I.A. faktiskt, speciellt eftersom texten nästan rappas. Andra låten är en cover på Teddybears Sthlms "Cobra style". Robyn gör den helt till sin egen och trots att beatsen är en aning mjukare än på originalet så har den ändå en rejäl udd och en hel del sväng. Tredje och sista spåret heter "Jack U Off". Texten är som titeln antyder inte helt dygdeanpassad, däremot är riktigt cool och mys-rå. Låten acomanjeras av ett härligt stompigt pianospel.

Hon visade det redan på senaste fullängdaren, men här dunkar hon in det en gång för alla - Robyn är en artist som skiljer ut sig, med eget sound, bra låtar, grym sång och inte minst massor av attityd.

Släpps EP:n på cd så rekomenderar jag att köpa den, tills dess/annars får du besöka Robyns MySpacesida och lyssna på den där.

2 kommentarer:

Arvid Jurjaks sa...

Jack U Off är en gammal Prince-låt från början. Hon körde den på en spelning som jag såg med henne i vintras, hemma i Karlskrona, där bonnapubliken skrek "visa pattarna" och andra hurtfriska roligheter.

Jesper sa...

Aha, där ser man. Kul val av låt i alla fall och skönt producerad.

Kan tänka mig att den publiken inte direkt höjde stämningen. Ungefär lika givande som när aspackade trettioåringar står och skriker THÅÅÅÅÅÅSTRÖÖÖÖM när han stå och kör "Om Black Jim" med bara akustisk gitarr.