fredag, maj 18, 2007

Sd granskas av Aftonbladet

Aftonbladet har under de senaste dagarna granskat det främlingsfientliga och populistiska partiet Sverigedemokraterna. Även om många är medvetna om vad de står för och vad för slags argument de använder är det uppenbarligen inte många nog, med tanke på hur många röster de fick i det senaste valet. Sverigedemokraterna är ett hycklande och cyniskt parti som försöker spela på folks känslor och missnöjen, för att på så sätt försämra villkoren för andra människor. Det är osolidariskt, inhumant och tragiskt.

Förhoppningsvis kommer inte Sverigedemokraterna längre än vad de redan har gjort, även om det är illa nog. Men med tanke på vilken framgång många främlingsfientliga och högerpopulistiska partier har haft i övriga Europa på senaste tiden ska man akta sig mycket noga för att underskatta dem. Bara för att flera av deras medlemmar beter sig idiotiskt och använder sig av pinsamt dåliga argument finns det inget som säger att de inte vet vad de håller på med eller att de inte skulle ha chansen att ta sig längre in i den svenska politiken, i värsta fall ända in i riksdagen. Om inte annat visade det främlingsfientliga pajaspartiet Ny Demokrati på nittiotalet att något sådant knappast är omöjligt. Sverige är inte speciellt, vi är inte immuna mot den typen av politik, även om vi gärna vill tro det. Därför är det viktigt att alla är medvetna om vad Sverigedemokraterna håller på med och öppet bemöter deras främlingsfientliga och populistiska parti. Aftonbladets granskning av dem är en liten men viktig del i detta arbete.

Artiklar om SD från Aftonbladet:
Han är skyldig sina barn 122 334 kronor
Vill ha hårdare tag – är själva dömda
Stor uppladdning inför sd-möte
Sverigedemokrater lever på bidrag
Får bidrag – för miljoner
Socbidraget sänktes när han fick lön – överklagade

Övriga länkar
Expo - Demokratisk tidskrift, mot rasism, nynazism och främlingsfientlighet.
Alla lika, alla olika: Ungdom mot rasism
Sverige mot rasism

2 kommentarer:

Charlotte W sa...

Det är jättebra att de granskas seriöst. Sydnytt hade en bra serie inslag om den härommånaden, visade hur passiva de är i den skånska regionfullmäktige förutom då det gäller mångfaldsfrågor - och där lutar de sig på forskning som de totalt misstolkat och/eller ljuger om.

Jonas sa...

Eller så finns det precis så många, som vet vad SD står för, och röstade konsekvent enligt sin uppfattning. Vilket knappast gör saken bättre.